Afrodisiaca bestaan

Het is een eeuwenoude jongensdroom. Je praat met een zeer begerenswaardige vrouw en je vraagt je gekweld af hoe je haar kunt verleiden. Als ze even naar het toilet is, komt je kans: stiekem druppel je een Magische Chemische Stof in haar drankje - en dat blijft niet zonder effect. Onmiddellijk na de eerste slok verdwijnt haar aanvankelijke koelheid. Ze krijgt iets wilds en wanhopigs over zich, want, Oh! Wat Heeft Ze Een Man Nodig! Naar Bed wil ze, en Alleen met Jou, en ze zal Alles doen wat je hartje begeert.! Wagonladingen orgasmes zijn jullie beider deel. 'Zo heb ik nog nooit gevrejen' zucht ze bewonderend na afloop van het festijn.

Kun je met chemische middelen - afrodisiaca - je liefdesleven een extra duwtje geven?. Vraag het een arts en hij zal smalend zeggen:"Nee, afrodisiaca bestaan alleen maar in de fantasie van mensen". Maar wie bereid is zich te verdiepen in de fascinerende wereld van de chemie van de liefde merkt dat wetenschappelijke literatuur niet altijd dor en droog hoeft te zijn, en dat er inderdaad chemische middelen zijn die een gevoel van liefde kunnen opwekken, of om maar wat te noemen, een erectie van 72 uur bewerkstelligen (hoewel de laatste uurtjes wel wat pijnlijk waren).

In het verleden hadden afrodisiaca als voornaamste doel, het veroorzaken van een zo groot mogelijk aantal erecties. Maar liefde en sex omvatten natuurlijk meer dan erecties: tal van biochemische processen vinden plaats bij verliefdheid, opwinding, klaarkomen, bij de man zowel als bij de vrouw. Het gaat niet alleen om de kwantiteit van de sex, de kwaliteit is minstens zo belangrijk.

Hebben mannen afrodisiaca nodig?
'Echte' mannen natuurlijk niet. Maar waar vind je die nog?
Volgens een handelaar in sexartikelen is er geen man of hij ervaart wel eens een keer in zijn leven dat hij 'hem' niet omhoog kan krijgen. Volgens wetenschappelijke schattingen - want mannen lopen doorgaans niet te koop met deze sores - lijdt zo'n 6% van de Nederlandse mannen chronisch aan 'impotentia erigendi' - het vermogen om je op te richten. Die mannen zijn dus ziek en moeten geholpen worden. Veel mensen denken nog immer dat 'de' impotente man een typische sukkel is met relationele problemen, iets op het psychische vlak. Tegenwoordig gaat men er van uit dat bij de helft van de chronisch impotente mannen iets lichamelijks aan de hand is, en dat je hem dus beter lichamelijk/chemisch kunt behandelen in plaats van hem met zijn vrouw op psychotherapie te doen!.

Hebben vrouwen afrodisiaca nodig?
Dat is veel onduidelijker. Reden daarvoor is dat in het onderzoek doorgaans de mannetjesratten - die de te testen middelen kregen toegediend - als dollen op de vrouwtjes kwamen afgestormd. En de onderzoekers maar noteren: 'Rat B2 copuleert driemaal - middel werkt - proef geslaagd!. Tegenwoordig bindt men de mannetjesratten vast en tracht - met behulp van bijvoorbeeld parfums - de vrouwtjes richting mannetjes te lokken en het verloop verder aan de dames te laten. Soms lukt dat - zoals verderop zal blijken.

Daarnaast is er natuurlijk altijd ruimte voor middelen die - als het veilig kan - ons plezier in het leven een beetje kunnen verhogen zeker nu we door de aids dreiging toch gedwongen worden een beetje trouwer te worden aan elkaar. Tijd, kortom voor de Chemische Encyclopedie van de Liefde!

ALCOHOL - We beginnen maar met een middel dat doorgaans niet werkt. "It provokes the desire, but takes away the performance" zei Shakespeare al eeuwen geleden. In kleine hoeveelheden kan het wellicht de contacten tussen mensen vergemakkelijken, maar wie drinkt er nu kleine hoeveelheden alcohol? Bovendien is ontdekt dat eigenlijk iedere alcoholconsumptie al een negatieve invloed heeft op het vermogen tot het bedrijven van de liefde. In ieder geval bij mannen. Er zijn aanwijzingen dat vrouwen wellicht iets meer plezier aan sex beleven of daar makkelijker toe overgaan onder invloed van alcohol, maar echt goede bewijzen daarvoor zijn er niet.

Ondergetekende schiet tien jaar na dato nog immer het schaamrood naar de kaken bij de gedachte aan die keer dat hij ladderzat, monomaan en vreugdeloos lag te bonken op dat vriendelijke meisje. Ook de tien boeketten rozen die ik de volgende dag ging brengen hebben mijn schuldgevoel niet weg kunnen nemen.

CLOMIPRAMINE is een 'geneesmiddel' tegen depressies, maar volgens een Canadees wetenschappelijk tijdschrift had het bij vier mensen een wel heel vreemde bijwerking: als ze geeuwden kregen ze een orgasme. Dit effect verdween na het beeindigen van de medicatie. Een van de vrouwen zei dat ze haar eigen orgasme kon opwekken door te gapen. De andere vrouw meldde dat zij een onweerstaanbare sexuele behoefte voelde.

Een van de mannen had zoveel hinder van zijn ejaculaties dat hij voortdurend met een condoom om liep. De ander vond de bijeffecten van het geeuwen zo erg dat hij tot 15 minuten op bed moest gaan liggen na afloop van iedere geeuw. Uiteraard zijn dit slechts enkele gevallen waarbij het nog geenszins zeker is dat ze ook door dit middel veroorzaakt worden. Van een broertje van Clomipramine -Imipramine is wel bekend dat het, geinjecteerd in de penis, erecties kan veroorzaken, dus helemaal onverwacht is het niet.

COCAINE. Met cocaine wordt de sexualiteit volgens de berichten veel intensiever beleefd, maar wel nogal in je eentje: je krijgt een enorme drang om je eigen genoegen te halen, de partner kan zich een soort hulpstuk gaan voelen. Cocaine wordt vaak als verleidingsmiddel gebruikt. Als je een vrouw zo ver krijgt dat ze wat voor je snuift zou ze achter haar eigen bevrediging aan gaan rennen, en in onze mannenhoofdjes denken we dan dat wij daar automatisch wel bij varen. Dat schijnt tegen te kunnen vallen. Mannen klagen dan dat ze als lustobject gebruikt worden!

Cocaine zou volgens een een Californische arts gebruikt kunnen worden bij anorgasmie. Er zijn nogal wat verhalen van vrouwen die aan cocaine hun eerste orgasme danken.

Cocaine is gevaarlijk. Het kan verslavend werken en het kan spontane hartdood veroorzaken. Jawel, zegt de Californische arts Gawin, maar het wordt op zo'n grote schaal gebruikt dat veel mensen er waarschijnlijk toch probleemloos mee om kunnen gaan. 'En als wij in ziekenhuizen morfine gebruiken, zie ik niet in waarom we mensen met sexuele problemen niet met coke kunnen helpen'.

CREMES - Omdat de service aan de lezer boven alles gaat, heb ik ook enige middelen op mezelf geprobeerd. Van een bevriende handelaar in sexartikelen kregen we een setje cremes die - eenmaal op het lid aangebracht- een 'erektionsfordernde wirkung' zouden hebben. Jaja.

Een creme (werkzaam bestanddeel: para-aminozuurbenzylester) gaf mijn eikel een vaag gloeiend gevoel en liet me vervolgens zalig slapen. De andere creme moest het hebben van nicotinezuur isopropylester en diende op de 'schacht' ingemasseerd te worden. Het was een taaie en kleverige pasta die zeer veel massage nodig had en zodoende een duidelijk onderzoeksresultaat in de weg stond. Tot laat in de volgende dag bleef mijn pik zo een lachwekkende vettige kwast. Overigens had de handelaar me ook al toevertrouwd zelf meer vertrouwen te hebben in zijn pornofilms.

FEROMONEN - In een engels sexblad wordt er mee geadverteerd: spuitbussen waarmee een man zichzelf onweerstaanbaar kan maken voor vrouwen! Werkt dat? Bij varkens is daar geen twijfel meer aan: in de neus van de zeug wordt een beetje mannelijk geslachtshormoon gespoten, met als onmiddellijk gevolg dat de zeug vochtig wordt en klaar gaat staan om door de beer bereden te worden.

Een tandarts probeerde deze spuitbus ooit uit in zijn wachtkamer. De stoel die hij bespoot genoot inderdaad de voorkeur van de dames die hem bezochten. Waarschuwing: sommige dames vinden het ronduit een walgelijke geur.

GEMALEN PIK - In ieder geval een kwart van de wereldbevolking is overtuigd van het nut van afrodisaca: de Chinezen. Als uitvloeisel van drieduizend jaar geneeskunst kan iedereen daar in de apotheek de meest bizarre middelen kopen. Zo bezit ik een preparaat met een deel gemalen hondepik, een deel gemalen ezelpik, en een deel gemalen hertepik, verder vitamines en het hormoon methyltestosteron. De chinezen zijn er ook van overtuigd dat het zinnig is om af en toe een hert van zijn gewei te ontdoen en dan vervolgens de bloederige binnenkant van de horens te consumeren. Bezitters van oude neushoorns kunnen in China nog fortuin maken. De chinezen zijn er van overtuigd dat dit een fabelachtig sexmiddel is. Vreemd contrast: in China mag je niet meer dan een kind maken, en zijn voorbehoedsmiddelen alleen verkrijgbaar op vertoon van het trouwboekje. Uit angst voor sociale excommunicatie zou de sex voor het huwelijk tot een minumum gereduceerd zijn. Prostitutie zou niet bestaan. Hoe rijmen we dit?

HALLUCINOGENEN zijn middelen als LSD en peyote. De ervaringen lopen nogal uiteen. Sommige mensen merken niets terwijl anderen onvergelijkbare belevenissen claimen. Sex zou er een andere lading door kunnen krijgen: affectiever, mystieker worden, het gevoel van samen smelten (en dat natuurlijk in hoofdletters) zou er mee opgewekt worden. Deze middelen maken van de sex echt iets van 'samen zijn'. Ze verhogen de belevenis van de uniekheid en de schoonheid van je partner.

Het is wel belangrijk dat je het van te voren goed met elkaar kunt vinden en het is slim om enige ervaring te hebben met deze middelen. Peyote zou het plezier verhogen en lsd en psylocybine zouden een langere geslachtsgemeenschap mogelijk maken. Ook zouden met name LSD en Psylocybine een typisch rollenverdrag veroorzaken: mannetjes gaan zich zeer mannelijk gedragen, vrouwtjes zeer vrouwelijk. De ervaringen bij deze middelen zijn echter moeilijk vooraf te voorspellen en daarom zijn ze in therapie niet echt bruikbaar.

MARIHUANA zou bij ervaren gebruikers de sensaties van de geslachtsgemeenschap sterk verhogen, met name op het gebied van aanraking, smaak en orgasme. Je voelt nieuwe dingen en je voelt ze beter. Het zou in sextherapie gebruikt kunnen worden, als hulpmiddel om mensen gevoelens te leren kennen die ze anders niet kennen. Deze therapie bestaat nu vaak uit de opdracht aan de partners om elkaar te strelen op alle plaatsen die geen geslachtdsdeel zijn. Bij veel mensen draait zo'n therapie echter op een mislukking uit en hier zou marihuana dan een handje kunnen helpen.

Met hashish heeft ondergetekende ervaring en die was inderdaad bijzonder - maar dat was wel in de omstandigheid waarbij het aanraken van elkaars geslachtsdelen nadrukkelijk wel op het programma stond.

In de wetenschappelijke literatuur staan veel enthousiaste verhalen over het gebruik van marihuana in de liefde. Het lijkt zinloos om dit met Uw arts te bespreken. Nota bene: chronisch misbruik van hashish en marihuana kan juist weer impotentie veroorzaken.

METAMPHETAMINE (perfetine). Dit zeer krachtige middel schuift bij sommige mensen onmiddellijk alle sexuele verlegenheid aan de kant en maakt een heel scala van onderdrukte sexuele activiteit vrij met een schrikbarende vurigheid. De interesse in fetisjisme, sodomie, bisexualiteit, groepssex, zowel als agressiviteit zouden toenemen

Van een vrouw werd beschreven dat ze onder invloed van metamphetamine van een frigide vrouw veranderde in een vrouw die genoot van het zich laten likken door een hond. Een man kreeg onder invloed pedofiele neigingen. Een heterosexuele man veranderde in een uiterst promiscue homosexueel onder invloed van deze middelen. Een ander ging op straat liggen masturberen en inviteerde passerende dames om op hem te gaan zitten. Deze middelen zouden mensen tot daden brengen waartoe ze anders nooit zouden komen.

De katers die deze middelen kunnen veroorzaken en de gevoeligheid voor misbruik en de daaruit voortvloeiende impotentie maken amphetamines tot riskante stoffen.

NOOTMUSKAAT wordt al eeuwen in het nabije oosten en India als afrodisiacum gebruikt. Het zou ook gebruikt worden in gevangenissen omdat daar niets anders beschikbaar is. Recept: je moet een eetlepel nootmuskaat eten. Dan schijnt er inderdaad iets van sexuele opwinding over je te komen. Vervolgens krijg je een kater die in geen verhouding staat tot het eerder genoten plezier: werkelijk dood- en doodziek word je ervan. Af te raden dus.

PAPAVERINE - Een van de beter beschreven penissen van deze wereld is ongetwijfeld die van de Londense hoogleraar in de fysiologie G.S. Brindley. Gedurende zo'n twee jaar injecteerde hij zijn eigen penis maar liefst 35 maal met chemische stoffen. Zo ontdekte hij datde stof papaverine, een niet verslavend opiumpreparaat, in staat was om met grote betrouwbaarheid stevige erecties te veroorzaken. Brindley beschrijft hoe hardnekkig de erectie vol blijft tijdens uiterst vervelende telefoongesprekken en droog wetenschappelijk werk. Dan kan er toch geen sprake zijn van suggestie zo meent hij.

Brindley en ook Nederlandse artsen gebruiken nu vaak papaverine, om impotente patienten te behandelen - zowel artsen als patienten zijn er zeer enthousiast over. Te verwachten valt dat deze injectiespuiten binnenkort in de bordelen zullen opduiken. Met papaverine zou men overigens niet vaker kunnen klaarkomen.

Bij gezonde mensen kunnen papaverine injecties overigens erecties tot gevolg hebben die tot zes a zeven uur aan kunnen houden. Er is een verhaal bekend van iemand die 72 uur met een erectie rondliep. Toen begon de stijve zijn eigenaar te bedreigen (de bloedvaten zouden schade op kunnen lopen) en was medisch ingrijpen noodzakelijk. Dit is gelukkig een uitzondering.

POPPERS (Amylnitriet). In de homosexuele wereld hebben poppers een ijzeren reputatie. Poppers worden in de geneeskunde gebruikt bij hartproblemen. Ze zouden het orgasme intensiveren, kort maar hevig en soms ook het orgasme verlengen. Ze zouden de kringspier in de anus ontspannen hetgeen in de homosexuele wereld gewaardeerd wordt.

Officieel zijn deze middelen alleen op recept verkrijgbaar, maar onder de toonbank schijnt in sexshops vaak een aardig voorraadje te liggen. Kunnen gevaarlijk zijn.

SPAANSE VLIEG - Dit is geen vlieg maar een fyngestampte zuideuropese kever (Cantharides). In de hoeveelheden om de sexuele drift op te wekken is de Spaanse Vlieg een gevaarlijk goedje. De veronderstelde werkzaamheid zit hem in het veroorzaken van een infectie aan de urinewegen, welke gepaard gaat met een branderig gevoel.

In 1954 hoopte een engelse kantoorbediende twee vrouwelijke collega's te kunnen verleiden door ze een ijsje aan te bieden dat 'verrijkt' was met 'Spaanse Vlieg'. De beide dames vertoonden weinig lust in sex, ze stierven. De man werd beschuldigd van doodslag, gaf zijn schuld toe en kreeg vijf jaar gevangenis straf.

Cantharides wordt in een zeer sterke verdunning ook in de homeopathie gebruikt. Als sexmiddel is het te gevaarlijk.

TESTOSTERON Is een hormoon dat zowel bij man als bij de vrouw wordt geproduceerd. Sommige impotente mannen hebben een tekort aan testosteron en dan is het zinvol om extra te geven. De discussie gaat er echter over of gewone gezonde mannen plezier kunnen hebben van extra testosteron: de een zegt van wel, de ander van niet.

In Oost Duitsland beweert een onderzoeker dat homofilie veroorzaakt wordt door een tekort aan mannelijk geslachtshormoon gedurende de zwangerschap. Hij overweegt om zwangere vrouwen te 'bemonsteren' op dit hormoon en eventueel extra testosteron toe te voegen. Op die manier hoopt hij te voorkomen dat er meer homosexuelen worden geboren. Waarom dat moet heeft hij nog niet duidelijk gemaakt.

YOHIMBINE is een extract van de Westafrikaanse boom Coryanthe Yohimbe en wordt sinds lange tijd door de lokale bevolking als afrodisiacum gebruikt.

Yohimbine zou erecties veroorzaken zonder de bijbehorende sexuele lust. Het zou tintelingen in de bekkenstreek en warme rillingen langs de ruggegraat en toegenomen plezier bij de coitus en het orgasme bij beide sexen veroorzaken. Bij proefdieren bleek Yohimbine inderdaad de motivatie tot de geslachtsdaad te stimuleren. Ratten met verdoofde geslachtsdelen (via anaestesie) vertoonden na toediening van Yohimbine een verhoogd paargedrag, terwijl ze dus eigenlijk niets voelden in hun geslachtsdelen!. De onderzoekers beschouwden dit als een bewijs dat Yohimbine de 'sexuele motivatie' stimuleerde.

Er zijn diverse onderzoeken geweest met mensen en de conclusie daaruit is dat Yohimbine in zo'n 20% van de gevallen impotente mannen kan helpen. Dat is niet erg indrukwekkend, maar je zal maar tot die 20% behoren. De effecten van het slikken van Yohimbine blijken pas na zo'n twee tot drie weken. Er zijn in hogere doses nogal wat bijeffecten. Het moet daarom miet zonder medisch toezicht gebruikt worden. Maar het zou fijn zijn als de medici in dit land uberhaupt iets van Yohimbine af zouden weten zodat ze hun patienten er inderdaad mee zouden kunnen trachten te helpen. In de Verenigde Staten is Yohimbine terecht gekomen in het 'straatcircuit' waarbij een meisje van 16 jaar 36 uur opgenomen moest worden en zich doodziek voelde na consumptie van een kwart gram Yohimbine.

Tags: 

Add new comment

Plain text

  • Allowed HTML tags: <mailto>
  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.