Candace Owens: George Floyd was een misdadiger, geen martelaar voor de zwarten

Candace Owens is een 31-jarige Amerikaanse zwarte vrouw die vooral in de VS beroemd is geworden door haar felle commentaren over de rassenproblematiek, of beter: door haar harde kritiek op het zwarte volksdeel. Dat klaagt voortdurend over ongelijkheid en achterstanden en discriminatie, maar voorzover dat al terecht is, hebben de zwarten dat in belangrijke mate aan zichzelf te danken, zo meent zij. De huidige crisis naar aanleiding van de dood van George Floyd in Minneapolis is voor haar aanleiding voor bijgaande video waarin ze er op wijst dat Floyd weliswaar deze dood niet verdiende, maar evenmin verdient om op een voetstuk te worden geplaatst als martelaar voor de zwarte zaak. Van racistisch politiegeweld is volgens Owens dan ook geen sprake, de grootste vijand van zwarten zijn de zwarten zelf. De video is vele miljoenen malen bekeken en ik heb de tekst ervan hieronder vertaald. Onderaan staan tevens diverse links naar engelstalige sites met documentatie ter ondersteuning van  Owens betoog..

(Candace Owens) Ik heb besloten om deze video te maken. Hij drukt al een tijd op mijn hart en ziel. Ik wilde het allemaal al in het begin zeggen, maar het werd me te emotioneel en er was zoveel druk op mij om met de publieke opinie mee te gaan over wie George Floyd was en soms is het moeilijk met zoveel externe druk. Dit was een situatie….. maar hoe meer ik er over denk des te meer realiseer ik me dat we worden voorgelogen ten nadele van de zwarte gemeenschap, ten nadele van de witte gemeenschap en ten nadele van Amerika als geheel. Dus ik  kom naar buiten en zeg dat  dat ik George Floyd niet  ondersteun evenmin als de manier waarop de media hem portretteren als een martelaar voor zwart Amerika.

Ik zal uitleggen waarom. Ik heb aanzienlijk veel tijd besteed aan het lezen van een aantal briljante zwarte auteurs zoals Walter Williams, Shelby Steele, Thomas Sowell en ik kreeg een idee en dat zal me voor de rest van mijn leven bij blijven en ik hoop dat hetzelfde geldt voor de zwarte Amerikanen.

Steele zegt dat de zwarte gemeenschap zich bijzonder onderscheidt van andere gemeenschappen. Niet iedere zwarte amerikaan is een misdadiger, maar we zijn uniek in de zin dat we de enige mensen zijn die vechten en om hulp en rechtvaardigheid schreeuwen voor mensen die niets goeds in de zin hebben. Kent U een Joods persoon die  vijf maal in de gevangenis heeft gezeten, die een misdaad pleegt en tijdens die misdaad sterft en dat daarna de Joodse gemeenschap die man op een voetstuk plaatst en gerechtigheid voor hem eist. Zo iets vind je niet in blank Amerika, en evenmin onder de latino’s. Een persoon die verscheidene keren in de gevangenis heeft gezeten, daarvoor gaan de latino’s geen gerechtigheid eisen.

Dit is geen verdediging van Derek Chauvin. Ik hoop dat hij de gerechtigheid krijgt die hij verdient en dat de familie van George Floyd gerechtheid wordt gedaan. Maar ik accepteer niet het verhaal dat George Floyd het beste is dat de zwarte gemeenschap heeft te bieden, zoals het in de laatste 5 of 6 jaar gebruikelijk is geworden om van misdadigers helden te maken. Dat vind ik afschuwelijk en accepteer ik niet langer. En ik doe er niet meer aan mee.

Ongeacht hoeveel druk er ook van zwarten komt die suggereren dat dit de enige manier is waarop je zwart kunt zijn, te zeggen dit was verkeerd en hij George Floyd was een verbazingwekkende persoon. Dat was hij niet.

Zo gauw als zijn video op het net verscheen ben ik op onderzoek gegaan. Iedereen sprong er bovenop en keek vooral naar de politieman en iedereen is het er over eens dat de politieman fout zat en hij is gearresteerd. Daar ga ik niet op in want hij wordt niet verkeerd gepresenteerd in de media. Die zien hem als de duivel die hij is  en het heeft geen zin om daar langer over door te gaan omdat blanke Amerikanen hem niet verheffen tot slachtoffer of suggereren dat hij een verbazend persoon is. Bij George Floyd doet men dat wel.

Op het moment van zijn arrestatie was George Floyd onder de invloed van fentanyl en high door metamfetamine. Dit bleek ut beide autopsierapporten. In het verslag van 911 lees je over iemand die buiten zichzelf is en dat maakte hem angstaanjagend omdat hij probeerde om met vals geld te betalen.

Hij was duidelijk in de war door de drugs. Als hem de handboeien zijn omgedaan en hij tegen de muur wordt geparkeerd laat hij een wit zakje op de grond vallen. Hij had drugs bij zich bij zijn arrestatie. Dat kun je zien maar de media weigeren om het te laten zien. Ga naar DuckDuckGo en zoek op George Floyd baggie, dan  kun je het zelf zien. https://www.youtube.com/watch?v=so_JrZNE6EM ).  Afgezien van dat alles, niemand vindt dat hij had moeten sterven tijdens de arrestatie, maar wat ik afschuwelijk vind is dat iedereen hem afschildert met een heroïsche levensstijl en dat was onterecht. Ik zal vertellen over zijn manier van leven en waarom ik weiger om het verhaal te accepteren dat hij een martelaar is of het verdient om op een voetstuk geplaatst te worden in de zwarte gemeenschap en dat we t-shirts met zijn naam er op zouden moeten kopen.

OK Laten we onderaan zijn dossier beginnen. Overigens vind ik niet dat als je een strafblad hebt je geen tweede kans zou moeten krijgen. Ik geloof in een tweede kans maar ik trek een streep als het gaat om een 3e, 4e, 5e, 6e, 7e 8e of 9e kans.

In 1998 zat hij 10 maanden in de gevangenis voor diefstal met behulp van een vuurwapen. Dat was de eerste gevangenisstraf die ik kon vinden.

In 2002 zat hij 8 maanden vast voor een zaak mbt cocaïne

In 2004, slechts twee jaar later zat hij weer 10 maanden vast voor cocaïne minder dan 1 gram.

in 2005 zat hij tien maanden vanwege het bezit van minder dan een gram cocaïne.

Maar dit was de grootste zaak die me deed realiseren dat dit een afschuwelijk mens was. 

In 2005 werd er bij een zwangere vrouw aan de deur geklopt en daar stond iemand die zei dat hij van het waterbedrijf kwam. Ze vertrouwde het niet en probeerde de deur dicht te smijten. Vervolgens sprongen er uit een auto 5 mannen waaronder George Floyd en ze verschaften zich toegang tot de woning. De vrouw was zwanger, ja. George Floyd trok een pistool en richtte het op de buik van de vrouw. Omdat ze schreeuwde en om haar leven smeekte sloot hij haar op in haar woonkamer en droeg een medeboef op er voor te zorgen dat ze de kamer niet zou verlaten. Vervolgens werd het huis ondersteboven gekeerd op zoek naar geld en drugs. Drugs vonden ze niet maar wel haar portemonnee en mobiele telefoon. De buurman had gelukkig de nummerplaat van de auto genoteerd en belde 911 zodat ze de auto konden opsporen. Ze arresteerden hem twee jaar later en toen werd hij daarvoor tot 5 jaar veroordeeld.

De media vertellen het alsof hij bezig was zijn leven weer op te bouwen nadat hij in 2014 was vrijgelaten. Ik wil dat allemaal graag geloven  en inderdaad kwam hij 5 jaar lang niet in problemen, maar het is tegen het gezond verstand om te geloven dat deze persoon plotseling een voorbeeldig karakter werd die toevallig aan de fentanyl en de metamfetamine zat en die probeert met vals geld te betalen. Daarom is George Floyd naar mijn mening een misdadiger, maar dat feit betekent niet dat ik vind dat hij onder de knie van een politieman moet sterven, maar wel dat ik  niet mee doe met de zwarte cultuur die altijd moordenaars presenteert alsof het beschaafde mensen waren die de maatschappij vooruit wilden helpen als iemand zo’n lang strafblad heeft.  Dat is gevaarlijk. Hij was een voorbeeld van een gevaarlijke misdadiger gedurende zijn hele leven.

Ik zeg het nogmaals dit is geen verdediging van Derek Chauvin, die krijgt wat hij verdiende. Prima. Maar waarom pretenderen we dat deze misdadiger  eigenlijk een martelaar is, een martelaar tegen racistisch politiegeweld, hetgeen een mythe is. Laten we het daar over hebben.

Niet alleen gebruiken we George Floyd’s dood om te rellen en te protesteren tegen de dood van zo’n goed mens die zonder enige reden vermorzeld werd, maar. In die rellen gaan goedwillende zwarten dood. Jullie hebben misschien de zwarte sheriff David Dorn gezien die doodgeschoten werd bij het beschermen van een winkel. Zoek hem op als je het verhaal nog niet hebt gezien. We hoeven toch geen goede zwarten te doden omdat een beroepscrimineel is gestorven? George Floyd had niet hoeven te sterven, ik kan het niet genoeg zeggen, maar ik vertik het om de goedwillende zwarte gemeenschap hiervoor te laten boeten.  Zoiets als dit gebeurt overigens zelden in de USA, hier wat cijfers voor de mensen die denken dat politiegeweld raciaal gemotiveerd is.

Om te beginnen, geweld is reëel.

Een gewelddadige witte crimineel heeft een 25% hogere kans om door politiegeweld te sterven dan een zwarte crimineel. Vorig jaar werden totaal 9 ongewapende zwarte mannen gedood (door de politie) en 19 blanken. Misschien ben je niet goed in rekenen en zeg je nu: maar Candace blanken zijn 60% van de bevolking en zwarten slechts 13%.  Het gaat er niet om welk percentage van de bevolking je bent, maar welk deel van het geweld je verantwoordelijk voor bent en de zwarte gemeenschap veroorzaakt een oceaan van criminaliteit vergeleken met blanken. 6% van de bevolking (de zwarte mannen dus) is verantwoordelijk voor 44% van alle moorden in dit land volgens de statistieken van 2018. Dat is een kloof. Blanken mensen zijn 60% van van de bevolking, wij 13% en zwarte mannen slechts 6%, die zijn goed voor de helft van alle moorden. Dat is toch idioot. Wij zijn een kleine minderheid en veroorzaken de helft van alle gewelddadigheid. OK Dus er zijn veel meer confrontaties tussen ons en de politie en dat is niet omdat we zwart zijn. Ik heb het over geweldsdelicten, ik heb het over moord, 44% van de moorden. Wil je het over echte statistieken hebben?

Politiemensen hebben veel meer reden om bang te zijn van de zwarte man dan omgekeerd. Gemiddeld heeft een politieman een 18,5 maal grotere kans om door een zwarte gedood te worden dan omgekeerd. Dit hele narratief is rook en spiegels. 't Is verzonnen, het zijn verkiezingspraatjes. Het is wit tegen zwart omdat er verkiezingen komen, niet omdat zwarte Amerikanen zoveel meer te lijden hebben door de politie dan blanke Amerikanen.

Doen politiemensen dingen verkeerd? Ja. Ik denk dat iedereen in de wereld wel eens een klootzak van een politieman heeft ontmoet die zijn macht misbruikt. We weten dat ze bestaan en dat zal altijd zo blijven. Omdat het ook mensen zijn en sommige mensen zijn diep gezonken. Maar als je op zoek bent naar  een gemeenschap die bloed aan zijn handen heeft? Wist je dat dokters jaarlijk een kwart miljoen doden veroorzaken door fouten en dat sommige dokters veroordeeld zijn voor seriemoorden? Maar gaan we nu dokters boycotten? Denken we dat alle dokters gruwelijke wezens zijn of realiseren we ons dat de maatschappij nu eenmaal niet perfect is. In ieder beroep kom je slechte mensen tegen en dat is nog geen reden om ze allemaal over een kam te scheren of het Democratische narratief te accepteren dat zwarten buitenproportioneel worden nagezeten door de politie vanwege de kleur van hun huid.

De beste manier om geen problemen met een politieman te krijgen is door geen geweld te plegen. Ik ga niet mee met dit verhaal om een martelaar te maken van iemand die 5,6,7 maal in de gevangenis heeft gezeten en doen alsof dat een held was voor onze gemeenschap. Dat is bullshit, bullshit, sorry voor mn taal maar het is bullshit en ik word er doodmoe van om te doen alsof. Ik ben er doodmoe van om een 'coon' (vert: een soort zwarte overloper) te worden genoemd of een Oom Tom omdat ik met dit spelletje niet mee doe. Als jij posters van misdadigers op wil hangen en er over praten als of het martelaren zijn, doe dat dan. Kobe Bryant was mijn held . Ik hou de foto van Kobe Bryant en jij mag een foto bewaren van George Floyd  en doen alsof hij een keurig mens was die alleen maar een of twee keer een pistool in de buik van een zwangere vrouw drukte. Kun je je nu die zwarte vrouw voorstellen?

Het is genant om te zien hoe iedereen  doet alsof dit een keurig persoon was die op zijn leeftijd van 42 en na 5 maal in de gevangenis te hebben gezeten zijn leven weer op orde wilde krijgen.  Het is cyclisch en het is toxisch. In zwart Amerika wil niemand de waarheid vertellen.

Het is zo makkelijk om een slachtoffer te zijn, zo makkelijk om aan blanken te vragen om te knielen en excuses te vragen. Het is shit.  Wij zijn zelf ons grootste probleem. We praten niet oer zwarte misdaad als tijdens memorial weekend in Chicago 40 zwarten worden gedood. We praten niet over New Jersey waar zwarten werden geslacht door zwarten, want dat zou betekenen dat we persoonlijk verantwoordelijk zijn. Maar dat doen we niet we richten de camera op blanken ook als wij verantwoordelijk zijn.

Laat deze rapper vrij, laat die rapper vrij. Hoe moeilijk is het om niet in de gevangenis te komen?. Veel te moeilijk voor een heleboel van ons. Dat is mijn oproep tot actie  voor zwart Amerika. Hoe denk je dat wat wij doen er aan de buitenkant uit ziet? Ga je wel eens naar een anoniem blog en lees wat anderen over ons zeggen? Oh het zijn zwarten, die zijn zo. Er was een rel met zwarten, ja  zo zijn ze. Zo praten en denken ze over ons. Ze denken dat wij altijd misdadigers als materlaar zullen behandelen, nooit verantwoordelijkheid zullen nemen voor wat we doen, geen opleiding volgen om vooruit te komen, en dat degene die dat wel doen coons zijn. Neem Condoleezza Rice, een coon, Larry Elder, een coon, dr Ben Carson, neurochirurg die voor het eerst een bij de schedel aan elkaar gegroeide tweeling heeft gescheiden, een coon, een loser. Kanye West, een coon, allemaal diep gezonken.

Maar wij gaan vooruit, zwarte conservatieven gaan vooruit want wij doen hier niet aan mee. Mij kom je niet tegen bij het stelen van een televisie vanwege het feit dat martelaar George Floyd gedood werd. Ik geloof er sterk in dat ongeacht je kleur, als je domme dinge doet win je domme prijzen. We moeten het beter doen, onze kinderen beter opvoeden anders komen we niet verder.

Dit is mijn klacht want ik voelde me super ongelukkig over alles wat er gebeurt. Ik hoef geen verontschuldigingen te maken. George Floyd is niet mijn martelaar, misschien die van jou. Dat is wat ik wilde zeggen aan zwart Amerika.

 

 

Deze link gaat naar een artikel over de vraag hoeveel maal agressiever zwarten zijn ten opzichte van blankenL https://wmbriggs.com/post/7168/

https://phys.org/news/2019-07-white-police-officers-minorities.html

 

https://threadreaderapp.com/thread/1268898468766134279.html

 

 

, .