Dat woord kende u nog niet: NOMOFOBIE

Gaat het goed met u? Ja?

Dat is natuurlijk wel een beetje jammer, maar misschien kunnen we u aan een probleem helpen. De kans is namelijk levensgroot dat u lijdt aan Nomofobie. Die nomo staat voor 'no mobile phone'. De angst slaat u om het hart, het klamme zweet breekt u uit, u wordt knalrood of lijkwit en u moet plotsklaps heel erg poepen als u  zich realiseert dat uw mobiele weg is of de batterij leeg en er is geen oplaadpunt in de buurt. Dat dus. U wilt 24/24 en 365/365 een opgeladen mobiele telefoon tot uw beschikking hebben, iedere hapering iedere not spot maakt u gek.Dat is nomofobie. Een eerste reactie hierop is natuurlijk: zal wel een grap zijn, tot je ziet dat er zich een hele batterij psychologen op dit 'probleem' heeft gestort, en psychologen zoals u weet die maken geen grapjes. 84% van de vrouwelijke bezitters van een smartphone en 63% van de mannelijke zouden nomofobisch zijn.

Nomofobie. Kijkt U 's avonds voor het slapen gaan nog even op uw mobiele telefoon? (Ha zie je  wel!). Is 's ochtends bij het ontwaken het eerste wat u doet op uw mobiele kijken? (Wauw u bent echt een zwaar geval! Als u 'in plaats daarvan de radio had aangezet was er niets aan de hand geweest, maar op uw mobiele kijken...).

Voor de mensen die willen weten of ze nomofobie hebben is er een wetenschappelijke, jawel,  lijst gemaakt met 20 vragen. Dat pdf-je staat hier. Wees voorzichtig want u bent waarschijnlijk al ver heen! De hoogste score die je  kunt halen is 140, maar wat je moet doen als je dat haalt is onduidelijk. Ik vermoed een psycholoog bellen die je dan tegen een schappelijk tarief zal vertellen  dat het 'best wel moeilijk is, maar dat hij begrip voor je heeft en dat,,,,oei nu zie ik  dat het uur al weer om is, nou dat is dan voor de volgende keer'..

Nomofobielijders hebben een grotere kans op stress, depressies en concentratiestoornissen. Ze zijn waarschijnlijk ook bang om dood te gaan (in de hemel is geen wifi) . En de mobiele telefoon veroorzaakt nog meer leed, wat dacht u van de 'text neck' - pijn in je nek van de permanente focus op je mobiele. Oogproblemen (computer vision syndrome) besmetting met e-coli bacterien (dat is een poepbacterie - maar wie veegt er nu zijn gat met zijn telefoon?) en natuurlijk de wifi-straling die ondanks alle onderzoek tot in lengte van dagen verdacht zal blijven. Duidelijk is wel dat de overheid dit probleem schromelijk verwaarloost, de politiek kijkt een andere kant uit, miljoenen slachtoffers van nomofobie worden aan hun lot overgelaten, er moeten blijkbaar eerst rampen plaatsvinden.U bent gewaarschuwd!

 

Tags: 

Add new comment