Mosselen met citroen en boter

Ingredienten: 
  • 120g boter
  • 6 Tenen knoflook, grof gehakt
  • 1 fijngehakte chilipeper of een theelepel sambal
  • glas witte wijn
  • Geraspte¬† citroenschil (zest)
  • Sap van 1 citroen
  • 2 kilo schone mosselen
  • Zwarte peper
  • 2/3 eetlepel fijngehakte platte peterselie)
  • twijgje rozemarijn (fijn gehakt)
Bereiding: 
  • Smelt de boter in een grote pan
  • Voeg de knoflook, de citroenschil en de rozemarijn toe
  • Kook zachtjes voor een paar minuten tot het mengsel gaat geuren
  • Voeg de helft van de peterselie toe, de chili en de mosselen, meng.
  • Voeg het citroensap toe en de wijn.
  • Deksel op de pan en op hoog vuur koken tot de mosselen zijn geopend.
  • Voeg de rest van de peterselie toe en een scheutje olijfolie.

 

Bron: 
http://www.foodnetwork.co.uk/recipes/steamed-mussels-butter-and-garlic.html