Zeeuwse mosterdsoep met mosselen

Ingredienten: 
  • 500 gram mosselen
  • 8
 theelepels mosterd
  • een halve ui

  • een half zakje mosselgroenten
  • 
1 scheut droge witte wijn

  • 1 grote teen knoflook
  • 
5 draadjes saffraan
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 20 gram cashew noten
  • 1 citroen
  • 
zout en peper
  • 
olijfolie
Bereiding: 

Doe de mosselgroente en de mosselen samen met een scheutje witte wijn en wat peper in een ruime pan en zet op het vuur met de deksel erop. Zodra het kookt haal je de pan van het vuur en schud je de mosselen even om, zet de pan daarna weg.

Snij ondertussen de ui en de knoflook fijn. Doe wat olijfolie in de pan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de mosterd toe en roer goed door. Plaats een zeef boven het pannetje en schenk het kookvocht van de mossels in de zeef. Strooi de saffraan in de pan en breng aan de kook.

Voeg de crème fraiche toe en roer het door met een garde. Voeg zout en peper door en roer nogmaals door. Hak de cashew noten.

Plaats de mosselen in het bord en schep de soep erover. Strooi de cashew noten erover, wat rasp van de citroen en een klein beetje peper. Maak het af door wat peterselie van de overgebleven mosselgroente op de soep te leggen.

Nog een paar stukjes stokbrood op de rand en eet smakelijk!