Klimaat

Title
Windmolens besparen geen brandstof

De werkelijke reden dat de wereld wordt volgezet met windmolens is (afgezien van het vangen van enorm veel subsidie) dat men hoopt dat daardoor het gebruik aan olie, kolen en gas in electriciteitscentrales omlaag zal gaan. Bij het verstoken van die fossiele brandstoffen komt CO2 vrij en men vreest dat daardoor de aarde gevaarlijk zal opwarmen. Daarvoor is tot nu toe geen greintje bewijs - er is geen klimaatprobleem - maar als dat er wel zou zijn, zou windenergie dan de oplossing zijn? Besparen windmolens fossiele brandstoffen? Topwetenschapper dr Kees Le Pair gelooft het niet.

Geofysicus Hans Erren: de opwarming is gestopt
Wijnand Duijvendak wil debatteren
Klimaat: gaan we naar de donder of worden we bedonderd
Een klein groepje hardnekkige ontkenners
CO2-onderzoek Antwerpen
Paprika's zijn dol op CO2
Wordt het kouder door de zon?
Prof. Rob Kouffeld is niet bang voor klimaatverandering
Prof. Begemann gelooft niet dat er een klimaatcrisis is
Dr Bas van Geel gelooft niet in een klimaatcrisis
Staatssecretaris Timmermans (BuZa) gaat een weddenschap aan
Overweldigend bewijs van het onbenul van staatssecretaris Timmermans
PVV-kamerlid De Mos bij klimaatconferentie Kopenhagen
Lord Monckton: Rajendra Pachauri will be jailed
Is de climatescare over?
Geen vrees voor de verzuring van de zee
De zeespiegel stijgt niet extra
Het gaat goed met de ijsbeer (en waarom zou dat niet zo blijven)
Een halve eeuw geleden waren er nog 8000-10000 ijsberen, vandaag de dag zijn het er 21.000-27.000 en het aantal lijkt alleen maar toe te nemen. Het gaat goed met de ijsbeer. Nu nog wel. In de verre toekomst is de ijsbeer wellicht in zijn bestaan bedreigd, maar een moderne Noach kan daar waarschijnlijk meer aan doen dan het Kyoto-protocol.  


Een ijsbeer op een vuilnisbelt in Churchill, Manitoba.
Foto: Heather Crawford

Prachtig woord: "Hopium"

Als conservatieve mensen een artikel schrijven dan pogen ze de waarneembare werkelijkheid te beschrijven, de feiten zelf. Dat betekent niet dat ze altijd gelijk hebben, in het geheel niet, maar die benadering staat in groot contrast tot de publicaties van progressieven/groenen/SJW's en hoe je ze verder nog zou kunnen noemen. Die claimen ongetwijfeld ook dat ze de werkelijkheid beschrijven, maar dit zijn mensen die in tegenstelling tot conservatieven de wereld willen veranderen. Dat ideaal krijgt in hun stukken altijd veel meer aandacht dan een correcte beschrijving van de wereld zoals deze nu is. Over die werkelijkheid willen ze ook nooit praten, die is onbespreekbaar, het enige waar ze over willen praten is hoe de wereld er uit zou behoren te zien, Hun teksten zitten vol 'hopium'.

Spot over klimaat
Vara Punch over de anti-windmolenbeweging
Spaarlampen: Besparen ze werkelijk stroom? Moet de helft van de armaturen vervangen? Zijn ze veilig? Wilt U ze wel?

Velen spreken over spaarlampen alsof het de moderne versie is van het kaarsje waarmee je in de kerk een ziel kan redden, maar belangrijker is natuurlijk: wordt er daadwerkelijk stroom mee bespaard? Australië, Californië, Canada en het Verenigd Koninkrijk lijken onderweg naar een verbod op de gloeilamp en een gedwongen overschakeling op de spaarlamp. Europa zint nog op maatregelen maar minister Jacqueline Cramer schijnt ook een verbod na te streven. 

Bespaar ons de spaarlamp

Spaarlampen: Besparen ze werkelijk stroom? Moet de helft van de armaturen vervangen? Zijn ze veilig? Wilt U ze wel?

Warm bloed

De afgelopen jaren zijn er nogal wat uitzonderlijk warme zomers geweest

Zonnehuis van Evert Sjoerdsma

Schijnt de zon in Nederland te weinig? Niet volgens Castricummer Evert Sjoerdsma(46) . Medio volgend jaar hoopt hij zijn nieuwe woning te betrekken waarmee hij geheel onafhankelijk van het elektriciteitsnet - hij is domweg niet aangesloten - met zonnecellen zal zorgen voor zijn eigen elektriciteitsvoorziening. Dit 'zonnehuis' is een project van het Provinciaal Bureau Energiebesparing Noord Holland

BROEIKASPANIEK
Hoe heter hoe beter

Ook de hete zomer heeft niet het definitieve bewijs geleverd dat de aarde aan het opwarmen is (er zijn nog plenty wetenschappers die eerder een nieuwe ijstijd zien aankomen) maar stel nu eens dat de aarde in de komende decennia echt een paar graden warmer wordt….. zou dat erg zijn? Nee zegt de Amerikaanse onderzoeker dr. Thomas Gale Moore van de Stanford Universiteit. Volgens hem is er alle reden om een eventuele opwarming met vreugde tegemoet te zien – een warmere wereld is gezonder, rijker, prettiger. En zelfs groener, als we tenminste voldoende CO2 in de lucht blijven lozen.