Vet

Title
Leve de frietsaus
Nooit meer bang voor cholesterol

Heeft U een hoog cholesterolgehalte? Geen enkele reden om je daar druk over te maken. Het cholesterolgehalte zegt weinig over je gezondheid – er zijn zelfs redenen om blij  te zijn met een hoog cholesterolgehalte. En het is een mythe dat vet of cholesterolrijk voedsel als boter, kaas, eieren en vlees slecht zijn voor hart en bloedvaten, dus er is geen enkele  reden om je voedingspatroon om te gooien. Dat betoogt nu al weer vele jaren de Zweedse arts/onderzoeker Uffe Ravnskov in zijn boek The Cholesterol Myths.

Een hoog cholesterolgehalte is volgens de Zweed maar voor één ding slecht: de gemoedsrust van mensen. Iedere vette hap die ze nemen geeft ze een schuldgevoel, en de industrie speelt daar gretig op in met een  voortdurende stroom van (volgens Ravnskov slechte) studies die er toe moeten leiden dat uiteindelijk iedereen een cholesterolverlagende pil (een statine) gaat slikken. Nergens voor nodig aldus de Zweed, mogelijk zelfs gevaarlijk.

Nooit meer bang voor cholesterol Zweedse onderzoeker geeft de vethypothese de genadeslag

Het is een mythe dat het eten van veel verzadigd dierlijk vet en een hoog cholesterolgehalte van het bloed slecht zijn voor hart- en bloedvaten. Nog belangrijker: het gemanipuleer met vet in de voeding heeft nog geen enkel mensenleven gered . Dat betoogt nu al weer vele jaren de Zweedse onderzoeker Uffe Ravnskov op in een boek, in vele wetenschappelijke artikelen en op zijn recente website ,. Wat hem betreft is de ‘vethypothese’ mislukt en moet door een andere vervangen worden. Een mythe? Er zijn de afgelopen decennia duizenden studies geweest naar de gevolgen van het eten van verzadigd vet en een hoog cholesterolgehalte. ‘Het cholesterol’ is geworden wat de thermometer is voor het weer: de nagenoeg universele maatstaf voor de huidige en toekomstige gezondheid van iemand. Een hoog cholesterolgehalte in het bloed verziekt de nachtrust van ontelbare mensen en iedere hap die ze nemen geeft ze een schuldgevoel.

Vezelrijk ontbijt voorkomt suikerziekte

Door verstandig te eten kun je je kans op diabetes aanmerkelijk verkleinen

Verrukkelijk vet!

Vet is verrukkelijk! Geef mensen de keus uit twee identieke gerechten die alleen verschillen in de hoeveelheid vet

Olestra
Heeft U al een cholesterolbewustzijn?

Verzadigde vetten en cholesterol.

Hoewel de cijfers dalen

Cholesterolverlaging heeft zin!

' Hoewel de cijfers wat dalen zijn hart- en vaatziekten nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Die ziekten worden veelal veroorzaakt door atherosclerose