Man

Title
Uw periodieke keuring
Tankend kom ik tot rust
Tien misverstanden over vitamines
Waarom valt u eigenlijk op blond?
Welke Chinees loopt rond met mijn koffer?
Zo kauw je de tandarts de ww in
Zo oud word ik
Inbrekers over inbreken (en hoe u ze buiten kunt houden)
Hoe gek is Bart Huges
Ginseng geklets of genezing
Eten als een Romein in Trier
Een vrouw is toch voordeliger dan een goeroe
De afval race
Doping voor iedereen

Iedereen aan de dope

Iedereen heeft van tijd tot tijd doping nodig. Die prikkelende stelling werd enige tijd terug gelanceerd in een Frans boek met maar liefst 300 dopingrecepten voor alledag en voor iedereen. Dit boek, '300 medicaments pour se surpasser' was bij het publiek een absolute bestseller, maar de franse medici en apothekers waren minder enthousiast en spanden processen aan tegen de uitgever die tot een forse schadevergoeding werd veroordeeld. De auteurs zelf konden niet worden veroordeeld want die zijn anoniem, hoewel de uitgever zegt dat het om een collectief van artsen en apothekers gaat.

Stink, stink, Bruederlein stink

Stink! stink, Brüderlein stink!

Mijn vader - uitgesproken tegenstander van hygiene - vond dat lichaamsgeur bij iemand hoorde. 'Ik wil met mijn ogen dicht weten wie er in de kamer is' sprak hij ooit.
Hij maakt het niet meer mee, maar hij heeft een goede zoon aan mij. Ik stink voortdurend. Uit mijn mond en uit al mijn poriën, naar KNOFLOOK! Ik ben een enthousiaste kok die experimenteert met tal van gerechten, dat wil zeggen, zolang er knoflook in zit. Puur of verdund met uien, rauw of gekookt. Neem nog een teen! Stink! stink, Brüderlein stink!

Club van 100
Bent u soms ook een zenuwelijer?
Afrodisiaca bestaan

Het is een eeuwenoude jongensdroom. Je praat met een zeer begerenswaardige vrouw en je vraagt je gekweld af hoe je haar kunt verleiden. Als ze even naar het toilet is, komt je kans: stiekem druppel je een Magische Chemische Stof in haar drankje - en dat blijft niet zonder effect. Onmiddellijk na de eerste slok verdwijnt haar aanvankelijke koelheid. Ze krijgt iets wilds en wanhopigs over zich, want, Oh! Wat Heeft Ze Een Man Nodig! Naar Bed wil ze, en Alleen met Jou, en ze zal Alles doen wat je hartje begeert.! Wagonladingen orgasmes zijn jullie beider deel. 'Zo heb ik nog nooit gevrejen' zucht ze bewonderend na afloop van het festijn.

Verrukkelijk vet!

Vet is verrukkelijk! Geef mensen de keus uit twee identieke gerechten die alleen verschillen in de hoeveelheid vet

SUPERFUT!
In het struikgewas langs het Kanaal door Walcheren hoorde ik er voor het eerst van. Sommige mannen hebben het: FUT! Een slungel van veertien jaar dook voor een kronkelende demonstratie in het gras. Kijk als je zo beweegt komt er FUT uit!
Ik was twaalf en danig in verwarring. Had ik dat nu ook of niet? Zeker was dat ik sinds kort een onweerstaanbare drift voelde om te masturberen, en dat die avondlijke sessies altijd besloten werden met een natte buik. Was dat het? FUT, sperma, die soms klonterige viezigheid die ik snel aan de lakens smeerde opdat mijn moeder het maar niet zou ontdekken?.
 
Vampire control! Rob Brautigam en de bloedzuigers

Vampire control; staat er op zijn briefpapier

De zender Goes

Een Amsterdamse journalist had er genoeg van: het leefklimaat in Amsterdam was dusdanig verziekt dat hij de stad uit wilde: weg! Terug naar Zeeland waar het leven allemaal nog veel zuiverder was.
Hij streek neer in een nieuwbouwwijk in Goes

Katerbestrijding

Wat te doen tegen een kater In het woordenboek wordt het nuchter omschreven als: 'ongesteldheid na een drinkgelag', maar U die de harde werkelijkheid kent weet dat woorden tekort schieten voor het omschrijven een een ECHTE KATER! U wordt wakker en U weet zeker dat er iets niet in orde is. Maar wat dan? En wat is er gebeurd? En waar komt die hoofdpijn vandaan? Eigenlijk zou U moeten opstaan om te kijken hoe laat het is. Maar de eerste poging daartoe wordt ogenblikkelijk gestraft: herejezusgodallemachtigstamebij! Het suist van oor tot oor en daartussen loopt de man met de hamer schaterend klappen uit te delen: BOM, BOM, BOM! Rechtop is dus voorlopig niet aan de orde, maar ja, rectum, blaas en maag wensen geledigd te worden, dus als een slang kronkelt U, half verdoofd, richting toilet, Uw bewegingen gedicteerd door de zwaartekracht. En terwijl U over de toiletpot hangt, realiseert U zich vaag dat U gisteravond een geweldige scene hebt staan maken maar waarom ook al weer?

Veiliger drinken

Alcohol was de eerste chemische stof die de mens zelf maakte. Het was een geslaagde uitvinding

Een bijzonder bierstadje: Brugge

Het is ongeveer de slechtste reclame die een mens zich voor kan stellen. Wie alleen afgaat op het etiket van het bier 'Straffe Hendrik; krijgt zin in tal van dingen.

Genezing uit het stopkontakt

Van bepaalde diersoorten

Je honger stillen met tryptofaan

Duizenden mensen proberen het ieder jaar weer: afslanken. De meeste van hen zijn niet echt ziekelijk dik

Tien vragen over cholesterol

Het cholesterolgehalte van het bloed is al tijden een bron van veel verwarring in dit land. In alle kranten kun je lezen dat het zin heeft om je cholesterol laag te houden

Een Europa? Laat me niet lachen!

Dit verhaal werd oorspronkelijk geschreven voor het Nederlandse tijdschrift MAN, maar verscheen daarna ook nog in The Guardian, The New European, El Europeo, Die Woche en The Phenix. (en er kwam ook een leuke reactie op)

In het magische jaar 1992 gaan de Europese grenzen open, en wordt de Europese gemeenschap EEN land. Een volk: Belgen, Fransen, Italianen, Nederlanders, het worden allemaal broeders en zusters.

De club van 100

Honderd jaar worden er zijn niet veel mensen die dat een aantrekkelijke gedachte vinden. Fred van Beek uit Groenekan denkt er echter anders over. Hij is vast van plan om die leeftijd te halen en heeft onlangs dan ook de 'CLUB VAN 100' opgericht: een soort vakbond voor lieden die het leven zo leuk en plezierig vinden dat ze dat in ieder geval tot hun honderdste jaar vol willen houden.
Fred van Beek is in het dagelijks leven yogaleraar en masseur van het Nationale Ballet. Voirig jaar richtte hij samen met zijn vrouw Margret en enkele kennissen de CLUB van 100 op

Hoe oud wordt u?

' Als jongen van vijftien jaar wilde ik niet ouder dan dertig worden. 'Hope I die before I get old' zong The Who al over mijn generatie. Met het naderen van die deadline stelde ik de planning bij en meldde mijn omgeving dat ik niet op mijn dertigste dood wilde zijn

De wetenschap van humor

Een Belgische piloot krijgt les in nachtvluchten. Zegt de trainer: Zie je dat rode lampje op de linker vleugel?

Ja

Zie je dat groene lichtje op je rechter vleugel?

Ja

Awel, nachtvliegen is niet moeilijk. Zorg gewoon dat je altijd tussen die lichten blijft!

Een man aan de pil