Vakbladen

Extra vitamines zijn een bron van controverse. Volgens de een helpen ze tegen alle kwalen, volgens de ander zijn vitaminepillen weggegooid geld. Terwijl 'believers' en 'non-believers' elkaar bestrijden ontstaat in diverse disciplines nieuwe belangstelling voor de zin van extra vitamines.

Word count: 3182

 

Abstract: 60 scientists in the field of biogerontology were asked to give their personal estimates regarding the development of future life expectancy. The median of these estimates is that a person born in the year 2100 will have a life expectancy of 100, the...

Verouderen is normaal in de zin dat we het allemaal doen, maar daarmee wordt het nog niet acceptabel. In zijn prachtige Fable of the Dragon-Tyrant[1] portretteert de Engelse onderzoeker Nick Bostrom veroudering als een stinkende kwijlende bloeddorstige draak met zwarte schubben die iedere week honderdduizend mensen opvreet (sommige slachtoffers laat-ie eerst langdurig verkommeren in de donkere bergen waar hij woont). Iedereen accepteert dat, tot het besef doorbreekt dat er iets moet gebeuren om aan dit lijden een einde te maken. Vanaf dat moment worden de krachten gebundeld, kan de draak worden verslagen, en komt in het verschiet wat de meerderheid van de mensen op deze planeet wil: eeuwige jeugd!