Diverse kranten en tijdschriften

Title
Hysterie van wetenschap en media maakte bij Tsjernobyl de meeste slachtoffers

Het wordt steeds duidelijker dat de reactie op de ontploffing van de kerncentrale bij Tsjernobyl in 1986 een veel grotere ramp was dan de ontploffing zelf, en dat de wetenschap daarbij een zeer bedenkelijke rol heeft gespeeld. De straling eiste tot dusverre 28 slachtoffers en daar zal het naar alle waarschijnlijkheid bij blijven. Maar de hulpverlening, met name de overbodige evacuatie van 350.000 mensen, zorgde voor een psychologische en sociologische chaos die nog de nodige mensenlevens zal eisen. De gigantische ‘hulpverleningsoperatie’ kostte tientallen miljarden euro’s waarvan een groot deel neerkwam op pure verspilling. Als gevolg daarvan is de regio in armoede ondergedompeld en armoede is een van de belangrijkste doodsoorzaken op deze planeet.

De oorzaak van allergie

Allergische kwalen zoals hooikoorts en astma zijn in deze eeuw flink toegenomen. Maar wat is de oorzaak? Raakt de lucht te zeer verontreinigd, of leven we juist te schoon?    

Onbespoten. Wel goed voor het milieu, niet goed voor de mens
Vooroordeel of pure waarheid? 17 volkswijsheden over eten, drinken, sex en ander vakantieplezier
Feesten

De feestmaand komt er aan. Lekker eten, mooie kleren, gezelligheid, cadeautjes, het klinkt allemaal paradijselijk en dat zou het ook kunnen zijn als die decembermaand niet iets heel schizofreens had. Want terewijl het ganzevet van uw wangen druipt, komen serieus kijkende lieden u lastig vallen met vragen als 'Mag een mens wel feest vieren als er zoveel eenzamen zijn?'Hoe ruimen we onze kerstafval zo milieuvriendelijk mogelijk op? Datis allemaal weinig feestelijk en het kenmerk van een echt feest is toch dat je alle zorgen even opzij zet? Dat je even zegt: ze bekijken het maar in Afrika, Alaaf! Dat je zegt: ammehoela met die soberheid, het is nu tijd voor vet, vlees en drank. Dat je zegt: erg jammer voor die eenzamen maar ik ga toch niet zomaar een wildvreemde aan mijn rollade laten knabbelen. Bij een feest maak je onbekommerd pret met de mensen die je aardig vindt.

Bespaar ons de spaarlamp

Spaarlampen: Besparen ze werkelijk stroom? Moet de helft van de armaturen vervangen? Zijn ze veilig? Wilt U ze wel?

De baby boom doet wonderen
Worden we straks echt 139 jaar?
De Struisvogelfokker
De r in de maand
Slachtofferfeminisme fnuikend voor kinderen

Het artikel “Opgelegde omgang bevestigt machtsongelijkheid” (Volkskrant, 8 december) door  de advocaten Gabbi Mesters, Berna Kramer, Doef van Kempen en Sara Etty van het Proefprocessenfonds Clara Wichman wekt de indruk dat de dames het door hen aangeklaagde wetsvoorstel van de VVD-er Luchtenveld nauwelijks hebben gelezen en is vooral een voorbeeld van slachtofferfeminisme uit de 70-er jaren: veel geklaag, maar geen feiten of bronnen.

De dames betogen dat huiselijk geweld een belangrijke rol speelt bij scheidingen. Daar valt nogal wat op af te dingen.

Laten we maar wat beter voor de mens gaan zorgen

Ooit was Nederland een stuk ongerepte natuur: zee.  Het krioelde er van de vissen, schelpdieren, kwallen, kreeften en wieren en daarboven krijsten de meeuwen. Maar dat ecosysteem is verdwenen. Het stuk zee is bedijkt en drooggelegd. In de polder die zo ontstond zijn wegen aangelegd en huizen gebouwd. En in één van die huizen woon ik. Mag dat? Een ecosysteem afbreken om mensen ergens te laten wonen en werken? Ik vind van wel, maar niet iedereen denkt er zo over.

Velen maken zich zorgen over het verlies van natuur, er bestaat een complete bedrijfstak (van natuur- en milieuorganisaties) die zijn inkomsten haalt uit het permanent luiden van de noodklok: BIM BAM Het ecosysteem wordt aangetast BIM BAM We gaan met zijn allen ten onder! BIM BAM.

Hysterie van wetenschap en media maakte bij Tsjernobyl de meeste slachtoffers

Het wordt steeds duidelijker dat de reactie op de ontploffing van de kerncentrale bij Tsjernobyl in 1986 een veel grotere ramp was dan de ontploffing zelf, en dat de wetenschap daarbij een zeer bedenkelijke rol heeft gespeeld. De straling eiste tot dusverre 28 slachtoffers en daar zal het naar alle waarschijnlijkheid bij blijven. Maar de hulpverlening, met name de overbodige evacuatie van 350.000 mensen, zorgde voor een psychologische en sociologische chaos die nog de nodige mensenlevens zal eisen. De gigantische ‘hulpverleningsoperatie’ kostte tientallen miljarden euro’s waarvan een groot deel neerkwam op pure verspilling. Als gevolg daarvan is de regio in armoede ondergedompeld en armoede is een van de belangrijkste doodsoorzaken op deze planeet.

Worden we straks 150 tot 200 jaar?

"We weten dat we het leven van zoogdieren kunnen verlengen"; zei dr Judith Campisi van het Berkeley National Laboratory onlangs tegen de New York Times. "Er is geen reden waarom we niet hetzelfde met mensen zouden kunnen doen".
Dr Cynthia Kenyon, hoogleraar biochemie aan de University of California in San Francisco: "Het licht staat overal op groen, en als deze tendens zich doorzet zullen mensen 150 tot 200 jaar kunnen worden, maar zonder jarenlang geteisterd te worden door ouderdomskwalen'.
Dr. Michael Rose, van de University of California in Irvine: 'Ik heb met mijn eigen handen de veroudering van mijn proefdieren uitgesteld. Ik heb het ene organisme op zijn laatste benen zien lopen en een ander organisme dat net zo oud was zien floreren'.
De Nederlandse onderzoeker dr Jan Vijg: 'Er is geen limit to life. Dat was een beetje de hypothese, maar dat is gewoon onzin en dat blijkt ook steeds duidelijker';

Anorexia longaeva: non goumet cooking

De keuken van de Californische computerprogrammeur Tim Freeman wordt maar eenmaal per week gebruikt. Dan komt zijn schoonmoeder om weer een weekvoorraad ontbijten, een weekvoorraad lunch of een weekvoorraad diners aan te maken en die verdeeld over dagelijkse porties in te vriezen. Want Freeman eet - sedert medio 1996 -nogal monotoon, ontbijt, lunch en diner zijn weliswaar verschillend, maar alle dagen van de week is het dezelfde kost. Lekker is dat niet, maar dat is ook niet de bedoeling, want dan ga je al gauw veel te veel eten. Freeman noemt het zelf 'non-gourmet-cooking': een zeer sobere keuken die zich vooral kenmerkt door een absoluut minimum aan calorieën, want alleen op die manier kan hij - zo voorspelt wetenschappelijk onderzoek - spectaculair oud worden. Als met hem hetzelfde gebeurt als met talloze proefdieren voor hem dan zou hij zelfs 190 jaar kunnen worden.

Cryogene suspensie: ook een groep Nederlanders wil zich na de dood laten invriezen

Henri Kluytmans (33) uit Eindhoven draagt een soort penning om zijn hals waarop staat wat er moet gebeuren als hij overlijdt. Die tekst is vooral gericht op het personeel van een eventuele ambulance dat hem dood aantreft want als die niet binnen 30 minuten een bloedverdunner inspuiten dan stolt zijn bloed en dat zou de verdere uitvoering van zijn 'laatste' wil nodeloos compliceren. Als de bloedverdunner en diverse andere geneesmiddelen zijn toegediend kan Kluytmans' lijk naar Londen worden vervoerd waar in een operatie de bloedvaten buiten het lichaam worden geleid zodat het bloed uitgespoeld kan worden en vervangen door een zogeheten cryoprotectant, een anti-vriesstof. Kluytmans wil namelijk niet begraven of gecremeerd worden maar ingevroren op een temperatuur van min 196 graden en opgeslagen in een dewar, een enorme thermosfles gevuld met vloeibare stikstof in de staat Arizona.

Vitamine E tegen hart- en vaatziekten?

'Laten we eens met een gekke vraag beginnen: het schijnt dat in ons land het aantal ooievaars terug loopt

Struisvogelfokker

Kees Mast uit het Zeeuwsvlaamse Koewacht is al jaren gek van het kweken van vogels

Veel Nederlanders knijpen de teentjes in het donker

Als er een produkt is in de keuken dat mensen uiteen kan drijven

Beschrijving Atari Systeem

Graag vertel ik hier over de opstelling die bij mij (nu nog) staat

Lactaat

De een heeft het al nadat-ie een sprintje heeft getrokken om de bus te halen en de ander moet er een hele marathon voor lopen

Schapen houden op de Vlaamse Wadden

'Als milieuactivist kreeg Jan Boom ooit zat van het getheoretiseer over een milieuvriendelijker landbouw. Geen woorden

Auto op stikstof
Verslag startbijeenkomst Regiovisie Walcheren 2000+

De bereidheid tot overleg en samenwerking is er. Er is niet gezeurd maar wel degelijk gedacht over kansen voor een mooier

Het mysterie van de degenslikker
Veilig naar school

'Op alle basisscholen krijgen kinderen tegenwoordig verkeerslessen

Tom en Jerry

Tom & Jerry zijn twee tekenfilmfiguren die regelmatig op televisie te bewonderen zijn. Al die filmpjes worden volgens hetzelfde stramien gemaakt: de kat Tom zit achter de muis Jerry aan maar krijgt hem zelden of nooit te pakken. In plaats daarvan krijgt de kat onvoorstelbare pakken slaag en hij trapt voortdurend in zijn eigen vallen. Als hij de muis wil vangen door bijvoorbeeld een zwaar rotsblok op diens hoofd te laten vallen

Admiral for Windows

Hoewel Microsoft enthousiast pogingen doet om in alle zakelijke software markten vertegenwoordigd te zijn met programma's zijn ze afwezig (en blijven dat volgens zeggen) op de markt van boekhoudprogramma's. Het gevolg (?) is dat deze markt nog steeds open ligt: de keuze aan boekhoudprogramma's op de PC is nogal ruim

Medische check-up

Je bent goed gezond en dat wil je ook blijven. Voorkomen is beter dan genezen denk je

Ontpolderen in Zeeland?
Knoflook
Bloedend tandvlees? Doe mee aan het TopSanté/Bio-Qinon onderzoek!
Griep

Griep - iedereen heeft er wel eens last van. In de volksmond heet het een ongevaarlijke ziekte

Allergie

Steeds vaker hoor je om je heen dat mensen allergisch zijn. Als ze iets eten of iets inademen dan hebben ze binnen de kortste keren last van uitslag

Verhaal over Lia Vlietland. (Nooit gepubliceerd omdat blad failliet ging)

Middenin het natuurgebied staat een veldje scherpe distels.Uw verslaggever klaagt dat de stekels door zijn lange broekheen prikken

Koffie

'Op de wereldtoptien van koffiedrinkers staat Nederland op de vierde plaats. We zijn een land van koffieleuten: Per hoofd van de bevolking drinken we in Nederland 8

De baby boom doet wonderen, econoom Julian Simon draagt onverstoorbaar blijde boodschap uit
Amerikaanse hoogleraar dr. Julian Simon: De milieuproblematiek wordt gigantisch overdreven
Hasj is gevaarlijker dan men denkt
Moet melk nou echt?
Lecithine werkt positief op hersenfuncties
Oplosmiddelen vaak oorzaak van ernstige hersenbeschadiging