EntityMalformedException: Missing bundle property on entity of type file. in entity_extract_ids() (line 8097 of /home/customer/www/theorichel.nl/public_html/includes/common.inc Wat zit er in een sinaasappel | Theo Richel

Wat zit er in een sinaasappel


De grote chemische industrie, Monsanto, klaagde ooit dat een groenteboer het maar makkelijk heeft. Als een chemische fabriek een nieuw chemisch product op de markt wil brengen, dan kost het vele jaren en vele miljoenen om aan te tonen dat dat product veilig en werkzaam is. Dat is verdedigbaar, maar waarom mag ondertussen een groenteboer zomaar sinaasappels verkopen? Zonder enig onderzoek naar de veiligheid ervan? De Nederlander eet jaarlijks gemiddeld 92 sinaasappels, dus het zou wel nuttig zijn als we wat meer wisten van de verschillende chemische stoffen die er van nature! in een sinaasappel zitten. Toch is daar al iets van bekend.

In een sinaasappel zit:

Arginine. stimuleert de groeihormoonproductie
Amylalcohol mogelijk gevaarlijk
H20 water
Octylalcohol ?
2- hydroxypropaantricarbonzuur irriterende stof
Decylaldehyde mogelijk kankerverwekkend
D-limoneen ?
Choline verbetert het geheugen van proefdieren
Methanol soort alcohol, kan blindheid en de dood veroorzaken
Oxaalzuur zit ook in spinazie en om het te neutraliseren eten we er een ei bij. Een ei bij een sinaasappel?
Hesperidine ?
Asparagine ?
Tyramine mogelijk de grondstof van een pil tegen depressies
Synefrine ?
Fructose een zoetere vorm van suiker
Sucrose suiker
Tangeretine ?
Formaldehyde precies dezelfde stof als het verondersteld kankerverwekkende spaanplaatgas
2 Keto L gulonolaceton mogelijk gevaarlijk
Polygalacturonzuur ?
Anthocyanine zwakke broertje van cyanide
Caroteen dit is een vitamine die mogelijk tegen kanker beschermt
Ascorbinezuur Vitamine C

Zoals U ziet is het in een sinaasappel niet alles goud wat er blinkt, behalve de zo gewaardeerde vitamientjes zitten er ook een aantal gevaarlijke en misschien zelfs kankerverwekkende stoffen in. Daarnaast is er een aantal stoffen waarvan niets bekend is: zijn dat onbekende vitamines of onbekende gevaarlijke stoffen? En voor de duidelijkheid: dit is de inhoud van een gewone onbespoten natuurlijke sinaasappel. Hier heeft geen mens aan zitten prutsen.

Deze analyse is al weer wat jaartjes oud, het kan best zijn dat inmiddels nieuwe stoffen in sinaasappels zijn ontdekt, of dat er over deze stoffen meer bekend is geworden. Ook zal de chemische cocktail van sinaasappel tot sinaasappel verschillen, afhankelijk van de grond waarop-ie groeit en andere factoren. .

Als we sinaasappels in dierexperimenten zouden hebben onderzocht zoals dat gebeurt met chemicaliën van de chemische industrie,  dan bestaat de kans dat ze verboden zouden zijn.

Nu weten we uit onderzoek met mensen dat sinaasappels juist beschermen tegen kanker, tegen hart- en vaatziekten en nog veel meer levensbedreigende aandoeningen.

Terug

Add new comment